Fitxa d'activitat

La política pública per a la gent gran

Data
19/03/2015
Hora
12:00
Localització
Edifici Barcelona Growth Centre
c/ Roc Boronat, 117, 7a planta, Sala William J. Mitchell
08018 Barcelona
Descripció

Seminari “Política i innovació: Reestructuració de la política pública per a la gent gran des del govern local”, a càrrec de Gerard Domínguez Reig (càtedra UNESCO), organitzat en anglès per la Càtedra UNESCO i el grup de recerca MobTech de l’IN3.

Durant el seminari, el Gerard Domínguez Reig (Càtedra UNESCO), ens explicarà que la política pública per a la gent gran sovint considera homogeni aquest grup de població i dóna unes respostes de tipus general que no fomenten la seva autonomia, si bé és cert que són eficaces per a algunes funcions.

Les necessitats de la gent gran estan estretament relacionades amb la seva identitat, que pot variar per diversos elements: canvis en l’autonomia, l’obsolescència del coneixement, especialment pel que fa a la tecnologia, les relacions, la forma física, el sentit de ciutadania, etc. Els serveis socials locals i els plans de protecció es poden vincular a aquestes dimensions que influeixen en la identitat, i així es generen nous models polítics que consoliden aquests elements. D’aquesta manera, es pot aconseguir un envelliment actiu alhora que es reforcen la capacitació i l’autonomia.

Aquesta recerca demostra que hi ha factors individuals i socials que repercuteixen en els elements que configuren la identitat, la qual cosa dóna lloc a diferents formes de relacionar-se amb els serveis públics. En conseqüència, el sector públic podria dividir les polítiques i els serveis per a la gent gran d’acord amb els diferents perfils socioeconòmics, la qual cosa ajudaria a oferir unes respostes més individualitzades i més eficaces. Així doncs, la política hauria de permetre la reestructuració dels elements de la identitat, plantejant una intervenció pública més eficaç per capacitar la gent gran.

Durant el seminari el Gerard Domínguez ens mostrarà part dels resultats obtinguts a la seva tesi de màster en direcció pública (Master in Public Management and Public Policy) la qual va tenir origen a l’Exploratory International Workshop “Global Ageing: Rising Challenges & A Quest for Opportunities” que van celebrar diversos grups de l’IN3 del 5 al 6 de novembre de 2013.

Inscripció gratuïta enviant un correu electrònic a catedraunesco@uoc.edu. El seminari s’enregistrarà i també es podrà seguir per vídeo streaming.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article