Fitxa d'activitat

Cartell de l'exposició +Humans

La condició posthumana

Data
30/11/2015
Hora
19:00
Localització
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Carrer de Montalegre, 5
08001 Barcelona
Descripció

Conferència “La condició posthumana”, a càrrec de Rosi Braidotti, en el marc de l’exposició “+Humans”, organitzada pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

A partir de l’exposició “+Humans”, proposem un cicle de debats que, des de la reflexió filosòfica, ens permeti apropar-nos al nostre futur més immediat com a espècie.

Què entenem per posthumà? La nostra segona vida digital, els aliments genèticament modificats, les pròtesis de nova generació o les tecnologies reproductives són alguns aspectes de la condició posthumana que ja ens són familiars. Per a la filòsofa Rosi Braidotti, la crisi de les humanitats es pot superar des d’aquest gir posthumà, que accepta l’impacte d’aquests avenços tecnològics i científics en la condició humana i incorpora les perspectives de gènere i les teories postcolonials al pensament tradicional, fins ara eminentment masculí, eurocèntric i blanc. En què consisteix aquest nou model humanístic? Com respondrà a la creixent convergència entre els agents humans i no humans?Podem parlar ja d’individus posthumans?

Més informació

Imatge. CCCB
Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article