Fitxa d'activitat

Antropologia forense: investigació de la mort

Data
11/12/2014
Hora
18:00
Localització
Col·legi de Biòlegs de Catalunya
carrer Consell de Cent ,373 1r. 1a.
08009 Barcelona
Descripció

Seminari “Antropologia forense: investigació de la mort”, a càrrec de María José Adserias Garriga, organitzat pel Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

Identificar correctament unes restes humanes és una qüestió cabdal a la nostra societat. La investigació mèdico-legal d’una mort te per objecte donar resposta a tres qüestions: Qui és? Quan ha mort?Com ha mort? En els darrers anys l’Antropologia Forense ha fet un progrés molt important amb la implementació de nous mètodes i tècniques.

En aquest seminari, la Dra. Adserias ens presentarà alguns casos habituals a la tasca quotidiana d’un antropòleg forense, i també parlarà de casos d’identificació complexa, com són els cadàvers carbonitzats, desmembrats, en estat de putrefacció avançada, o els trobats a l’escenari d´una gran catàstrofe. Tanmateix, ens explicarà quin és el panorama actual de la recerca en Antropologia Forense, i ens parlarà dels avenços que s’estan aconseguint a centres capdavanters al món com el Forensic Anthropology Center de la Universitat de Tennessee, l´Archaeological Institute de la Mercyhurst University, o l´Smithsonian Intitution.

La Dra. Adserias és llicenciada en Biologia per la Universitat de Girona i doctora en Odontologia per la Universitat Internacional de Catalunya amb una formació molt àmplia en Antropologia i Odontologia Forense obtinguda a diferents centres: Université Paul Sabatier de Toulouse, Universitat de Granada, University of Tennessee i Mercyhurst University. Imparteix docència a centres de prestigi reconegut com la Universitat de Barcelona, la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat de Girona i la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid. També desenvolupa la seva tasca professional com a perit judicial.

Coordinació del seminari a càrrec de Fernando García Colina. Per assistir és imprescindible fer la inscripció al Col·legi de Biòlegs de Catalunya. El seminari és gratuït per a membres del Col·legi de Biòlegs de Catalunya i pre-col·legiats, i té un preu de 3 euros per a altres assistents.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article