La IA serà l’artista del futur?
Quin és el paper de la IA a les feines creatives, actualment i en el futur proper? La IA és una oportunitat o una amenaça pel creador? La IA pot Llegeix-ne més…
Quin és el paper de la IA a les feines creatives, actualment i en el futur proper? La IA és una oportunitat o una amenaça pel creador? La IA pot Llegeix-ne més…
La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i la Xarxa Vives d’Universitats (XVU) impulsen una nova edició del Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència. L’objectiu del concurs es promoure Llegeix-ne més…
‘El futur de la ciència als mitjans’, una xerrada que comptarà amb la participació d’Esther Vera, directora del diari Ara, i Toni Pou, director de l’agència de comunicació científica Eduscopi Llegeix-ne més…
Pòdcast en directe amb Juan Carlos Casado per parlar de les astrofotografies, imatges que capturen les meravelles de l’Univers.
De quina manera el cervell es sincronitza amb el seu entorn? La resposta del sistema nerviós als estímuls externs es produeix per una sèrie de codis específics que endrecen i Llegeix-ne més…
Mart és objecte d’investigació científica des de fa dècades. Mitjançant missions robòtiques com la que va dur a terme el Mars Rover Curiosity, hem obtingut informació crucial sobre la seva Llegeix-ne més…
Vine a fer el got i aprèn ciència! Aquesta activitat pretén apropar la ciència i el coneixement a la ciutadania per mitjà de xerrades breus i interactives per celebrar la Llegeix-ne més…
Diàleg amb Jordi Bofill Cunillera per parlar de les solarigrafies, imatges que capturen els traços de l’aparent recorregut del Sol pel cel.
Del 26 de juny al 21 de juliol, oferim 4 setmanes temàtiques durant les quals explorarem conceptes de ciència, tecnologia, art, disseny i audiovisuals.
Aquest any, ens podreu veure junt amb l’Aula Ambiental de Sagrada Família a la Festa de la Ciència (10 i 11 de juny), un esdeveniment de divulgació científica organitzat per l’Ajuntament Llegeix-ne més…
La fotografia ens ha permès enregistrar fets que no són observables directament, tant en l’espai com en el temps, tenint múltiples aplicacions per a la ciència. Podem, però, capturar imatges Llegeix-ne més…
L’experiència de la bellesa es construeix, d’una manera o d’una altra, en tres dimensions: sensació, emoció i significat. La ciència tracta de revelar el sentit i la raó d’allò que Llegeix-ne més…
La contemplació del cel estrellat pot provocar sensacions diferents, com ara entusiasme per conèixer, intriga o fascinació. La seva bellesa i els seus silencis ens aclaparen, i al mateix temps Llegeix-ne més…
Dialoguem amb Clara Borràs i Bruna Dinarès, sobre el paper de la il·lustració en la divulgació científica.
Monogràfic STEAMonLAB | JOCS DE TAULA 3D: crearem un joc de taula a través de dinàmiques de Design Thinking i el prototiparem amb l’ajuda de la impressió 3D.
Des dels nostres orígens com a espècie, el món que ens envolta ha condicionat com vivim; els patrons, les formes i les proporcions que trobem a la natura són al Llegeix-ne més…
Quan observem alguna cosa, certs grups de neurones en comproven el moviment, el color, la textura o la profunditat per reconèixer si el que percebem ens resulta bonic. Aquesta conferència Llegeix-ne més…
Mengem i inhalem milers de microplàstics i nanoplàstics cada dia. Com es formen aquestes partícules diminutes? Per on es transporten? Quant de temps duren en l’entorn? Han arribat als aliments Llegeix-ne més…
Dialoguem amb Elisenda Fontarnau, fotògrafa i estilista culinària, sobre el poder creatiu en la fotografia gastronòmica.
Tens temps per a un joc que no té final? Sabies que jocs com ara el Wordle, el Go o el Sudoku admeten anàlegs infinits naturals? Juguem una partida d’escacs Llegeix-ne més…