Fitxa d'activitat

Imatge de The Big Bell Test

The Big Bell Test

Data
30/11/2016
Hora
Tot el dia
Descripció

Celebració del Big Bell Test, experiments de física quàntica simultanis que compten amb la participació ciutadana de persones de tot el món, i que està creat i coordinat per l’Institut de Ciències Fotòniques.

T’agradaria saber com la teva imprevisibilitat humana podria ajudar a avançar la ciència? Doncs aquesta és la teva oportunitat! El 30 de novembre del 2016 tindràs l’ocasió de participar en un projecte únic al món que emprarà l’aleatorietat humana per controlar experiments que desafiaran les lleis de la física quàntica.

El Big Bell Test és un projecte mundial que pretén dur a terme una sèrie d’experiments de física quàntica de forma simultània en diferents laboratoris de tot el món. Aquests experiments requereixen una gran participació de persones que contribuiran a la iniciativa comportant-se de la manera més aleatòria possible.

El Gran Dia

El 30 de novembre hi haurà nou experiments duent-se a terme de forma simultània per institucions científiques : de tot el món. Els experiments posaran a prova, entre d’altres, les propietats de les partícules entrellaçades.

El projecte necessita la contribució d’almenys 30.000 persones el 30 de novembre per tal que es consideri un èxit. Durant aquell dia, es demanarà als participants de tot el món que contribueixin a través d’un videojoc, creat específicament pel projecte, que pot trobar-se al web The BIG Bell Quest.

Tot aquell que s’uneixi a la iniciativa s’enfronta al repte de crear una seqüència de 0’s i 1’s el més imprevisibles o aleatoris possibles. Aquests bits s’enviaran, en temps real als experiments de física quàntica, on determinaran “preguntes” (és a dir, les mesures realitzades) dels objectes quàntics, que inclouen àtoms, fotons i superconductors.

L’objectiu principal de The Big Bell Test és demostrar que, per primer cop, les decisions humanes poden contribuir a la ciència fonamental i, alhora, dur a terme una sèrie d’experiments mai abans realitzats. Et convidem a contribuir a la ciència unint-te  a la comunitat Bellster i mostrant-nos l’imprevisible que pots ser a través del videojoc. Comença a practicar per al gran dia!

Què has de fer el dia 30?
  1. Ves al web. Entra al Big Bell Quest, dins el web del projecte.
  2. Registra’t. Això és súper important!
  3. Comença a jugar. Intenta superar tots els nivells. La dificultat augmenta a cada nivell. Una ajuda: com més juguis, més punts generaràs i més amunt estaràs en el ranking.
  4. Crear grups i esdeveniments. Amb els teus amics. Per fer-ho entra en el teu perfil d’usuari (a la cantonada superior dreta). En aquest enllaç trobaràs més informació sobre com crear grups i esdeveniments.
  5. Completa el teu perfil. No oblidis omplir el teu “+Profile” del teu perfil d’usuari. Volem saber qui és més aleatori: els homes o les dones? Els petits o els adults? Qui toca instruments o qui no?

Més informació

Imprimeix Imprimeix