Fitxa d'activitat

Sortides naturalistes a Osona. Les Cuques de llum

Data
16/07/2021
Hora
20:30
Localització
Facultat de Ciències i Tecnologia (UVic-UCC)
Carrer de la Laura, 13
08500 Vic
Descripció

Les cuques de llum són uns coleòpters de la família dels lampírids que il·luminen les nits d’estiu. En aquesta sortida podrem veure femelles d’algunes de les espècies que es poden trobar a Osona, sobretot Lampyris sp., observarem ell patró dels punts de llum i el ritual d’atracció dels mascles. I amb una mica de sort, podrem veure els mascles i l’aparellament.

La sortida anirà a càrrec de Segimon Rovira i Jordi Clavell, grup Cucadellum – ICHN i Grup de Naturalistes d’Osona (GNO ICHN).

El punt de trobada serà el Campus de la Torre dels Frares de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (C/ de la Laura, 13. Vic).

Es recomana portar calçat còmode per caminar. Els desplaçaments es fan de manera particular i per compte i risc propi. Les activitats únicament estan cobertes per l’assegurança de Responsabilitat Civil de l’organització. La resta de successos que es puguin esdevenir no tenen cobertura. Caldrà consultar a l’agenda del Museu del Ter les condicions i les mesures de cada sortida quan s’aproximi la data. Les activitats es faran en grups reduïts i caldrà inscripció prèvia per mitjà del formulari que trobareu a l’agenda del Museu del Ter o al telèfon 93 851 51 76 (Museu del Ter).

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – UVic-UCC, el Museu del Ter – Ajuntament de Manlleu i el Grup de Naturalistes d’Osona – ICHN organitzen, com cada any, el programa anual d’activitats i sortides naturalistes, gratuïtes i obertes a tothom. El programa compta també amb la col·laboració del Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona, Geòleg.cat, Taller de Geologia, el grup Orquidiològic de Catalunya, l’Associació Flora Catalana i l’Ajuntament de Vic.

Totes les activitats són gratuïtes. Podeu descarregar-vos en pdf el programa complert de les Sortides Naturalistes 2021.

Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article