Fitxa d'activitat

Sóc un simi i tu, també

Data
23/11/2016
Hora
19:00
Localització
Centre Cultural Sant Josep
Avinguda d'Isabel la Catòlica,32
08901 L'Hospitalet
Descripció

Conferència “Sóc un simi i tu, també”, a càrrec de Miquel Llorente, doctor en Psicologia, actual responsable de la Unitat d’Investigació i Etologia de la Fundació Mona i coordinador del Programa de Formació; director d’IPRIM – Institut de Recerca i Estudis en Primatologia; investigador associat a la Unitat de Cognició de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), i president de l’APE (Associació Primatológica Espanyola). Organitzada per Pessics de Ciència.

L’ésser humà inicia la seva història evolutiva fa uns 65 milions d’anys amb l’aparició dels primers primats. Des d’aleshores, i fins als nostres dies, totes les espècies de l’ordre primat han compartit característiques biològiques, morfològiques i etològiques fins als nostres dies. Actualment existeixen 491 espècies de primats distribuïdes pel Neotròpic, l’Àfrica, l’Àsia i Madagascar.

Durant la xerrada revisarem algunes de les característiques principals que compartim amb tots els primats inclosos els humans i, especialment, amb els simis, en l’àmbit morfològic, sensorial, cognitiu i social. Els humans som una espècie recent de «simi» sorgida fa uns 180-200.000 anys al continent africà. Però, què ens fa humans? Existeix cap tret o característica que ens defineixi com a espècie i que ens separi de la resta de primats? Hi ha cap forma singular d’esdevenir humans?

La conferència es duu a terme amb motiu del Dia de l’Orgull Primat, que es celebra cada 24 de novembre.

Més informació
Imatge: Centre Cultural Sant Josep
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article