Fitxa d'activitat

Pràctiques (cíborg) per conèixer l’aire

Data
25/05/2017
Hora
12:30
Localització
Edifici UOC – Seu Central
Av. Tibidabo, 39-43
08035 Barcelona
Descripció

Seminari de recerca “Pràctiques (cíborg) per conèixer l’aire” organitzat pel grup de recerca Care and Preparedness in the Network Society de l’Internet Interdisciplinary Institute de la UOC.

El grup de recerca Care and Preparedness in the Network Society (CareNet) de l’IN3 organitza un nou seminari del seu cicle vinculat al projecte H2020 CANDID en el qual volen explorar les relacions entre la ciutadania i les tecnologies digitals de sensorització en el marc de la RRI (self-tracking, citizen science, sensing citizenshop i smart technologies).

En aquesta ocasió han convidat a la Dra. Nerea Calvillo, professora de la Universitat de Warwick, que ens parlarà de “Pràctiques (cíborg) per conèixer l’aire”.

Nerea Calvillo ens explicarà el treball que ha estat realitzant durant els últims 5 anys al voltant de l’ús de sistemes de monitoratge de l’aire en diferents pràctiques ciutadanes. Explorarem amb ella la manera en què diferents aparells i pràctiques (estacions de monitorització, models, sensors DIY, cossos, líquens …) construeixen diferents “aires” i formes de relacionar-nos amb ells. Es tracta d’un estudi comparatiu d’algunes d’aquestes pràctiques, fent especial èmfasi en pràctiques ciutadanes, que busca reconèixer les implicacions i potencialitats de diferents maneres de mesurar/sentir l’aire.

La Dra. Nerea Calvillo és arquitecta, investigadora i comissària. Doctora amb la tesi “Sensing Aerópolis” (ETSAM), va ser investigadora postdoctoral en el projecte ESR “Citizen Sense” (Goldsmiths, London), on va explorar les capacitats dels sensors de baix cost i de la ciència ciutadana. Actualment és Assistant Professor al Centre for Interdisciplinary Methodologies (Universitat de Warwick), on la seva recerca explora les relacions entre la sensorització del pol·len, les polítiques d’allò tòxic i ecologies urbanes. També és directora de C+ Arquitectos i fundadora del projecte col·laboratiu “In the Air“.

El seminari es celebrarà en castellà.

Inscripció gratuïta enviant un correu electrònic a icarol@uoc.edu.

Més informació
Imatge: “In the Air Budapest”
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article