Fitxa d'activitat

Paradís Perdut

Data
17/09/2015
Hora
17:00
Localització
Filmoteca de Catalunya
Plaça Salvador Seguí, 1 – 9
08001 Barcelona
Descripció

II Paradís Perdut, II Cicle Cinema i Jardí, organitzat per l’Associació d’Amics del Jardí Botànic, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Departament de Cultura.

El “paradis perdut” retorna amb una programació on tothom hi pot trobar nous aspectes per relacionar-se amb el món del jardins i els que en tenen cura.

Ens apropem de nou al món fascinant, complex i ric del jardí. Tornem a inundar de verd les sales de la Filmoteca apropant el Jardí Botànic de Barcelona al centre del Raval barceloní. Obrim la porta del setè art i ens endinsem en aquest verger polièdric. En aquesta mostra el jardí es converteix en metàfora d’un món feliç els protagonistes del qual ignoren que és a punt de desaparèixer de forma tràgica (Il giardino dei Finzi Contini), en essència de la decadència de dues dames de l’alta societat novaiorquesa (Grey Gardens), en al·legat vehement feminista de la passió de Virginia Woolf i Vita Sackville-West (Orlando), en escenari divertit d’enamoriscaments galants en vers (El perro del hortelano), en materialització laberíntica de l’univers borgesià (Jardín de sueños), o en clamorosa reivindicació ecologista global (God Save the Green). El jardí dóna cabuda a tot perquè el jardí és permeable al món, perquè malgrat que els seus murs són alts també són transparents i ens permet entendre i explicar els nostres paradisos, perduts i recuperats.

Programa

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article