Fitxa d'activitat

Imatge de soma, un dels trencaclosques que integren l'exposició.

El món dels trencaclosques

Data
12/02/2016 - 10/04/2016
Hora
10:00
Localització
Museu del Joguet de Catalunya
Carrer de Sant Pere, 1
17600 Figueres
Descripció

Exposició “El món dels trencaclosques, reptes entretinguts i a voltes matemàtics”, al Museu del Joguet de Catalunya. Trencar-se la closca jugant amb tangrams, cubs de Rubik, pentòmino, mots encreuats, cubs, jeroglífics, torres de Hanoi, laberints, cordills, boles, dòminos, anelles, jocs matemàtics…

Els trencaclosques són jocs d’enginy molt atractius perquè plantegen un repte, un problema o endevinalla de difícil resolució que posa a prova l’habilitat, la perseverança, l’agilitat, la intel·ligència i la capacitat d’inventiva del que s’hi enfronta. Més enllà de ser un entreteniment, els trencaclosques tenen un plantejament matemàtic i desenvolupen el sentit de representació espacial. Resoldre el repte provoca una efímera sensació de plaer i satisfacció.

Aquesta exposició, d’entrada gratuïta, és una mostra de la variada tipologia de trencaclosques que existeix. Moltes de les peces que s’hi inclouen havien pertangut a l’enginyer industrial Francesc Castanyer Figueras que les va donar al Museu el 1998 i a qui, amb aquesta exposició, volem felicitar pel seu centè aniversari.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article