Fitxa d'activitat

Mirades polièdriques a les violències de gènere

Data
21/05/2020 - 04/06/2020
Hora
Tot el dia
Descripció

Les jornades “Mirades Polièdriques a les violències de gènere” tenen per objectiu analitzar com prevenir la violència de gènere en centres de secundària i buscar camins que permetin intervenir en les situacions des d’una perspectiva holística, tenint en compte totes les dimensions de la violència de gènere. També es busca tractar aquests casos de manera interseccional, és a dir, contemplant els diferents eixos de desigualtat.

Estan coordinades pel director del CEIG, Gerard Coll-Planas, i la investigadora de la UOC, Maria Rodó de Zárate. El seu objectiu és debatre i reflexionar a l’entorn de la prevenció de la violència de gènere en persones joves. Les Jornades s’emmarquen dins del projecte “Mirades polièdriques a la violència de gènere: propostes per a la prevenció als centres de secundària des d’una perspectiva holística i interseccional”, finançat per la convocatòria RecerCaixa.

Aquestes jornades han omplert totes les places disponibles una setmana abans de començar i s’ha hagut de plantejar una alternativa per YouTube. Les sessions es duran a terme a través de la plataforma Zoom però també hi haurà la possibilitat de seguir les jornades per YouTube Live a través del web del projecte o del canal de YouTube del CEIG, amb l’objectiu que tothom pugui seguir i participar de les sessions.

Les Jornades comencen aquest dijous 21 de maig amb una conferència inaugural a càrrec d’Emilia Roig, fundadora i directora del Center for Intersectional Justice de Berlín. La programació seguirà amb tres taules rodones (26 i 28 de maig i 2 de juny) amb persones expertes en interseccionalitat, educació i prevenció de la violència de gènere com ara Lucas Platero, Miquel Missé o Cristina Garaizabal. Les jornades també inclouran una conferència de tancament a càrrec de Vanita Sundaram, membre del Centre de Recerca en Educació i Justícia Social (University of York), i una presentació del podcast “Zones F” dinamitzat per Lo Relacional.

Més informació:

Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article