Fitxa d'activitat

Logo de Metadecidim

LAB Metadecidim

Data
15/03/2018
Hora
10:00
Localització
Fabra i Coats
Carrer de Sant Adrià, 20
08030 Barcelona
Descripció

El grup de recerca CN&SC de l’Internet Interdisciplinary Institute de la UOC, dins del marc Tecnopolítica i juntament amb l’Ajuntament de Barcelona, us convida a una nova sessió del LAB Metadecidim que porta per títol “Decidim.viz: Visualització de dades per a la participació democràtica”.

Qualsevol plataforma cívica està obligada a presentar la seva informació per diferents motius: proveir d’informació rellevant a les participants, facilitar la presa de decisions en assumptes complexos, oferir mecanismes de rendició de comptes sobre les decisions preses, garantir les polítiques de transparència, etc.

Aquesta desena sessió té l’objectiu de revisar, proposar i discutir diferents estratègies col·laboratives i tecnologies lliures per visualitzar el repositori de dades que es genera en Decidim per tal de millorar la participació democràtica.

Agunes de les qüestions a abordar seran:

  • Quines oportunitats ofereix la visualització de dades en el context de la participació ciutadana i la democràcia radical?
  • Quines dades de l’ontologia de Decidim s’han de presentar utilitzant eines de visualització?
  • Com es pot utilitzar la visualització de dades no només com un exercici de transparència sinó també d’apoderament?
  • ¿Quins són els riscos de la visualització de dades en Decidim si es requereix preservar informació sensible de la ciutadania?
  • Quines són les estratègies recomanades per optimitzar la visualització de dades i el respecte de la privacitat?
  • Hi ha un balanç entre oferir visualitzacions estàtiques i descriptives (reporting) i oferir visualitzacions interactives i exploratòries (dashboards)?
  • Donada la llicència oberta de Decidim, ¿quines tecnologies lliures de visualització de dades són les més adequades?
  • Atesa la naturalesa participativa de la comunitat Metadecidim, ¿quines metodologies col·laboratives existeixen en el camp de la visualització de dades?

Aprofitant la imminent tasca d’incorporar funcionalitats avançades de visualització de dades a la plataforma Decidim, sumada a la finalització de l’especificació de l’ontologia de la plataforma, es considera estratègic celebrar una sessió de treball orientada a la visualització de dades per a la participació democràtica.

El LAB Metadecidim és un espai de recerca oberta i col·laborativa orientat a abordar problemes clau per al desenvolupament de la plataforma Decidim i de la democràcia en xarxa.

Programa i inscripcions.

T’hi esperem!

Més informació
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article