Fitxa d'activitat

Homonacionalisme en temps de Trump

Data
15/09/2017
Hora
18:30
Localització
Espai Francesca Bonnemaison
c/ Sant Pere Més Baix, 7
08003 Barcelona
Descripció

El grup de recerca Gènere i TIC (GENTIC) de l’Internet Interdisciplinary Institute de la UOC i el grup de recerca en Geografia i Gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona organitzen la conferència “Homonacionalisme en temps de Trump” a càrrec de la Dra. Jasbir Puar de la Universitat de Rutgers (New Jersey).

Jasbir Puar és professora dels Estudis de Dones i Gènere a la Universitat de Rutgers (New Jersey). És autora de l’assaig Terrorist Assemblages: Homonationalism in Queer Times, guardonat amb el Cultural Studies Book Award 2007 de l’Associació d’Estudis Asiàtics Americans.

En aquesta conferència Puar reflexionarà sobre els últims deu anys d’homonacionalisme i els seus efectes. En concret, posarà el focus en allò que la presidència de Trump i altres governs de dretes podrien suggerir-nos sobre els èxits i fracassos de les plataformes de drets humans LGBTQ i sobre l’elasticitat de l’homonacionalisme. Finalment, l’autora apuntarà que els projectes teòrics queer duts a terme pels Estats Units han de donar compte del rol d’aquest país com a generador de guerra permanent, tant a nivell global com dins de les seves pròpies fronteres.

La conferència comptarà amb traducció simultània de l’anglès al castellà.

Aquesta és una activitat oberta i gratuïta organitzada en el marc del IV Congrés Europeu de Geografies de les Sexualitats.

Inscripció gratuïta enviant un correu electrònic a mromanose@uoc.edu.

Més informació
Imatge: Octavi Planells
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article