Fitxa d'activitat

Cartell dels esmorzars de ciència al restaurant 7 Portes. Temes: alimentació, seguretat, petroli, esport, límits, piula ciència, càncer

Dones a la història de la ciència

Data
04/03/2018
Hora
09:00
Localització
Restaurant 7 Portes
Passeig d'Isabel II, 14
08003 Barcelona
Descripció

Tertúlia “Dones a la història de la ciència? Les grans desconegudes”, amb Sònia Estradé, professora d’investigació a la UB i presidenta de la Comissió d’Igualtat de la Facultat de Física de la UB , i Clara Florensa, professora titular de les Escoles Universitàries Gimbernat i membre del jurat del premi Creu Casas de l’IEC sobre ciència i gènere. Modera l’acte el periodista Eduard Berraondo. La tertúlia s’emmarca en el programa Esmorzars de Ciència que organitzen el restaurant 7 Portes de Barcelona, la companyia Big Van Ciencia, l’Associació Catalana de Comunicació Científica i El Punt Avui, en col·laboració amb Alumni UB i l’Obra Social “La Caixa”.

Amb una mirada superficial pot semblar que la història de la ciència sigui un tema exclusivament d’homes. Si ens preguntem per noms de grans científics molt possiblement només ens vinguin al cap noms masculins. I si fem l’esforç de buscar a la memòria noms de dones, segurament ens costarà. Però aquesta imatge és acurada? Realment les dones han fet una contribució minsa a la història de la ciència? En aquest debat parlarem del paper de les dones a la història de la ciència. Discutirem exemples de dones que han fet contribucions significatives tot i les dificultats i de les raons de la seva invisibilització fins i tot en èpoques recents.

Els Esmorzars de Ciència

Són esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca, els quals aborden temes científics d’impacte i d’actualitat. En aquestes sessions, el restaurant obre les portes als assistents a les 9:00 del matí per començar l’esmorzar de forquilla. A les 10:00 s’inicia el monòleg introductori a càrrec de Big Van Ciència, d’una durada d’un quart d’hora. Tot seguit comença la tertúlia a càrrec dels experts i el moderador. Al final de la tertúlia s’inicia un debat amb el públic que, si s’escau, es pot allargar fins migdia. L’esmorzar de forquilla amb tertúlia té un preu de 25 euros. Les reserves es poden realitzar al web del restaurant.

Més informació
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article