Fitxa d'activitat

Els ciberafectes en el cinema

Data
10/05/2015
Hora
19:00
Localització
CaixaForum Barcelona
Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038 Barcelona
Descripció

Cicle de cinema “Els ciberafectes en el cinema. Les emocions entre els humans i les intel·ligències artificials” sobre els desafiaments de la vida emocional en un univers on les interaccions entre la humanitat i les intel·ligències artificials cobren una rellevància progressiva, a càrrec de Jordi Costa, crític cinematogràfic, organitzat pel CaixaForum Barcelona.

Les projeccions són diumenge i dimecres durant el mes de maig a les 19h. El preu de l’entrada és de 4 euros.

  • Diumenge 10 de maig, projecció de “Metropolis”. Adaptació del manga que va crear Osamu Tezuka sota l’influx del clàssic de Fritz Lang: una de les propostes més barroques de l’animació japonesa recent, amb un peu en la memòria del cinema i l’altre en el futur de la imatge.
  • Dimecres 13 de maig, projecció “Ghost in the shell”. Títol clau en l’expansió de l’anime, el treball més destacat d’Oshii, en el qual fon reflexió existencial i misticisme, per parlar de nous dilemes morals entre la humanitat i l’artificialitat.
  • Diumenge 17 de maig, projecció “A.I. (Artificial Intelligence)”. Projecte ideat per Stanley Kubrick i heretat per Steven Spielberg, és l’adaptació d’un relat de Brian Aldiss en què reescriu el mite de Pinotxo en un futur on la humanitat necessita fabricar les seves pròpies pròtesis afectives.
  • Dimecres 20 de maig, projecció “Moon”. Amb un sofisticat ordinador com a única companyia, un astronauta aïllat en una base lunar acabarà descobrint un terrible secret sobre la seva pròpia identitat en aquesta inquietant i sofisticada peça de ciència-ficció.
  • Dimecres 24 de maig, projecció “Her”. La solitud de l’ésser humà al paradís del consum.

Més informació

Imatge: Wikipedia
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article