Fitxa d'activitat

De la diversitat a la interculturalitat

Data
22/11/2023
Hora
19:00
Localització
Sala Modernista del Casino de Vic
c/ Verdaguer 5
08500 Vic
Descripció

De la diversitat a la interculturalitat hi ha una distància considerable. Un llarg camí, com el que han viscut els joves d’origen immigrant que participaran en aquesta taula rodona. Ells han viscut també allò que anomenem integració, un concepte estretament vinculat al marc polític en què s’utilitza i, per tant, molts cops forma part d’un discurs centrat en les diferències culturals més que no pas en la construcció, l’enriquiment i l’intercanvi culturals. Més enllà de conceptes, discursos i terminologies, aquests joves han afrontat reptes vitals i han trencat estereotips i prejudicis buscant les seves oportunitats. I precisament això és el que volem que ens expliquin. Volem conèixer el seu testimoni i les seves experiències de primera mà.

Participants: Rofaida Boumazzough, Amin El Meziani i Uma Alcaide Jawo

Moderadora: Yousra Touri El Mansouri

Amin El Meziani
Nascut a Vic l’any 1993. Va estudiar la carrera d’Enginyeria Informàtica a la UPC i actualment treballa com a programador de software.

Uma Alcaide Jawo
Nascuda a Gàmbia va arribar a Catalunya amb sis anys d’edat. Està estudiant integració social i amb el suport de la Fundació Dr.Trueta ha fundat l’entitat Far Gàmbia que té l’objectiu d’empoderar i acompanyar les dones de Gàmbia.

Rofaida Boumazzough
Nascuda al Marroc va arribar a Catalunya amb 3 anys d’edat. Graduada en Educació social actualment treballa de tècnica en un Centre Residencial d’Acció Educativa.

Yousra Touri El Mansouri
Filla de la ciutat de Vic, de branques catalanes i arrels nord-africanes. Graduada en Educació Social, imparteix cursos de formació, conferències i col.laboracions escrites en diversos Mitjans.

Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article