Fitxa d'activitat

Conferència: La vida emocional dels primats

Data
23/11/2022
Hora
19:00
Localització
Centre Cultural Sant Josep
Avinguda d'Isabel la Catòlica,32
08901 L'Hospitalet
Descripció

Intel·ligència emocional, gestió emocional, educació emocional, creixement personal, autoajuda, empatia… aquests i molts altres conceptes estan a l’ordre del dia i conviuen cada cop més amb nosaltres. Però, mai t’has preguntat què són realment les emocions, per a què serveixen i quina és la seva funció biològica? Quin n’és l’origen? O encara més: són les experiències emocionals dels animals —i particularment dels primats— similars a les dels humans?
Les emocions humanes han evolucionat a partir de mecanismes bàsics que proveeixen els animals la capacitat d’evitar el càstig o de buscar les recompenses. Han proporcionat una adaptació més gran al medi, una major capacitat de supervivència. Tenen fins i tot una dimensió social. Com a tal, partint d’aquests principis, entendre les emocions en el context de la selecció natural ens pot ajudar a entendre el paper que han exercit en el transcurs de la nostra pròpia evolució com a espècie i per tant a poder realitzar una millor avaluació i intervenció sobre elles durant la nostra pràctica professional amb persones o animals.

Conferència a càrrec del doctor Miquel Llorente. La conferència es duu a terme amb motiu del Dia de l’Orgull Primat, que es celebra cada 24 de novembre.

Més informació:

Pessics de Ciència

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article