Fitxa d'activitat

Algunes idees que canviaran el món

Data
10/06/2015
Hora
19:00
Localització
Casa Orlandai
Carrer de Jaume Piquet, 23
08017 Barcelona
Descripció

Cicle de primavera de cafès científics “Algunes idees que canviaran el món”, organitzat per la Fundació Ciència en Societat i que es celebra aquest trimestre a la Casa Orlandai de Barcelona.

Algunes idees que canviaran el món
A la setena primavera de Cafès Científics a la Casa Orlandai volem obtenir pistes per a veure cap a on ens conduirà el futur amb els indicis que tenim ara. La biologia col·laborativa sumarà esforços; la gestió d’una quantitat cada dia més ingent d’informació vol nous plantejaments, els nous avenços científics, ens permetran de ser invisibles?

Programa del cicle

  • 15 d’abril. “Camí cap a la invisibilitat”, a càrrec d’Àlvar Sánchez, grup de superconductivitat, Departament de Física de la UAB. Per què els objectes són visibles als nostre ulls? És possible fer capes d’invisibilitat que envoltin un objecte i el facin desaparèixer? Estan els científics a prop d’aconseguir-ho? Canviarà la nostra societat si podem fer invisibles les coses?
  • 20 de maig. “Biohackers: experimentar i innovar de forma comunitària”, a càrrec de Daniel Grajales, Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia. Biòlegs agrupats en el moviment DIYbio (do it yourself biology) fan créixer el coneixement compartit. Ja han fet microscopis, bombetes fetes amb bacteris fluorescents, bioreactors… com ho fan? Com s’organitzen?
  • 10 de juny. “Interpretar grans dades”, a càrrec de Karma Peiró. Periodista free-lance, especialitzada en Internet i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Gairebé tots fem servir aparells tecnològics, quin rastre deixem? De les dades obertes (Open Data), quin ús en podem fer per a analitzar-les i extraure conclusions? Les dades filtrades, com ara de Wikileaks, què representen?

Més informació

Imatge: Cynthia Goldsmith / Wikipedia
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article