Fitxa d'activitat

Blockchain per a la gestió pública

Data
04/04/2018
Hora
19:00
Localització
Centre Cultural Sant Josep
Avinguda d'Isabel la Catòlica,32
08901 L'Hospitalet
Descripció

Conferència “Blockchain, el nou repte per a la gestió pública”, a càrrec de Carlos Guadián, dins del programa divulgatiu Pessics de Ciència.

Carlos Guardián forma part de l’equip de ideograma, agència de comunicació especialitzada en els àmbits polític i corporatiu. És diplomat en GAP (Gestió i Administració Pública) i llicenciat en Ciències Polítiques per la UPF. Publica des de 2003 K-Government, un bloc sobre societat de la informació, administració pública, tecnologia, o anàlisi de xarxes, entre d’altre temes. Ha coordinat oGov, plataforma dedicada a l’Open Government i col•laborat amb Sessió de Control.

Blockchain és una tecnologia que ha arribat per canviar Internet tal com el coneixem. Ha passat de donar suport al Bitcoin (la primera moneda virtual) a ser ja un element imprescindible per innovar en els serveis públics. Des de proporcionar eines a la ciutadania per gestionar la seva identitat digital, a la generació de llibres de registre immutables, actualment és una tecnologia incipient en el sector públic, però ja s’està aplicant en molts àmbits, inclosos els processos electorals.

Més informació
Imatge: Pessics de Ciència

 

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article