Fitxa d'activitat

Aquest estiu has mirat al mar?

Data
08/09/2015
Hora
19:00
Localització
Biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert
Carrer de la Indústria, 295
08041 Barcelona
Descripció

Xerrada “Aquest estiu has mirat al mar? Balenes, dofins i altres habitants del mar Mediterrani”, a càrrec de Manel Gazo, director de Submon, organitzada per Animal Latitude i Submon.

A través d’anècdotes, fotografies i vídeos, coneixerem les diferents espècies emblemàtiques d’aquest grup que habiten a la mar catalana i quina ha estat la seva relació amb els habitants de Catalunya. Per altra banda parlarem dels albiraments que s’han produït en els últims anys, el tancament de platges i la importància de relacionar-se amb el medi natural marí d’una manera ecològica i respectuosa. Coneixerem la necessitat de respectar i protegir-los.

Aquesta xerrada va dirigida al públic en general, tracta sobre els grans animals marins que habiten al mar Mediterrani: cetacis, dofins, balenes, tortugues, taurons i foques. Són mamífers marins que van colonitzar el mar fa uns 55 milions d’anys; les tortugues marines són rèptils, poden viure de 150 a 200 anys segons la seva espècie i aconseguir de 27 km/h a 35 km/h nedant en el mar; Les poblacions de taurons en el Mediterrani i el Mar Negre han disminuït notablement en els últims dos segles i corren ara risc d’extinció, amb greus conseqüències per a tot l’ecosistema marí… En aquesta conferència coneixerem les característiques principals dels grans vertebrats marins, com identificar-los, quina és la seva vinculació amb les nostres costes i la mar Mediterrània i el seu estat de conservació i les seves principals amenaces.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article