Fitxa d'activitat

X(p)rimenta 2015

Data
15/05/2015
Hora
Tot el dia
Descripció

Concurs X(p)rimenta 2015, per a alumnes i professors de Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius que vulguin fer experiments científics i filmar-los en vídeo. El termini de presentació és fins el 15 de maig. Concurs organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i per l’Associació Catalana de Comunicació Científica. Els millors s’incorporaran al portal Recerca en Acció i rebran un dels tres premis que s’atorgaran.

X(p)rimenta 2015 compta amb el patrocini dels Vilars Rurals i amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, de l’Obra Social “La Caixa”, de l’Escola de Telecomunicació i Aeronàutica de Castelldefels (Universitat Politècnica de Catalunya), el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, Escola Valenciana i Physics.

Participar

X(p)rimenta s’adreça a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta de filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic o tecnològic interessant. Els vídeos han de ser de durada curta (3 minuts) i cada grup escolar pot participar amb diversos vídeos (vegeu les bases per a copsar-ne els detalls).

Llegiu-ne les bases, on trobareu els detalls. En síntesi, en primer lloc cal que feu el vídeo i el pengeu a YouTube en format ‘ocult’, i a continuació cal que formalitzeu la inscripció en aquest formulari. El termini es clou el dia 15 de maig de 2015. Per a dubtes i consultes us podeu adreçar a: xprimenta@fundaciorecerca.cat.

Enguany, X(p)rimenta vol prioritzar la qualitat dels vídeos presentats per les escoles, tant pel que fa al contingut dels experiments com, especialment, als aspectes formals de realització dels vídeos. Per això, encoratgem a les escoles a presentar filmacions amb un bon nivell de qualitat d’imatges, de so i d’edició.

Premis

Es concediran tres premis als millors vídeos presentats, un per a cada categoria (primària, secundària, i batxillerat/cicles formatius): professorat, alumnat i escola. També, s’atorgaran un seguit de Mencions a d’altres vídeos meritoris.

Els vídeos guardonats amb Premis i Mencions podran seran penjats a Recerca en Acció per tal que serveixin d’exemple a qualsevol persona interessada i alimentin la base de dades d’experiments del portal.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article