Fitxa d'activitat

Recerca en càncer de pròstata

Data
16/11/2017
Hora
19:00
Localització
Centre Cultural Sant Josep
Avinguda d'Isabel la Catòlica,32
08901 L'Hospitalet
Descripció

Conferència “Investigacions sobre el càncer de pròstata”, a càrrec d’Álvaro Aytes, doctor en biologia cel·lular i patologia per la Universitat de Barcelona i investigador principal de l’IDIBELL, Programa contra la Resistència Terapèutica del Càncer (ProCURE). La xerrada està organitzada per Pessics de Ciència amb la col·laboració de l’IDIBELL, dins dels actes de celebració del Movember i inclosa en la programació de la Setmana de la Ciència de 2017.

El càncer de pròstata és la neoplàsia maligna més freqüentment diagnosticada en homes i la segona causa principal de mort per càncer en els països desenvolupats. Si bé la majoria dels pacients tenen un pronòstic molt favorable i és poc probable que sucumbeixin a la malaltia, un subconjunt progressarà a formes més agressives i altament metastàtiques.

En aquests casos, les opcions de tractament són inicialment eficaces, però la resistència terapèutica es produeix finalment i condueix a una mortalitat associada. El laboratori del Dr. Aytes pretén descobrir nous mecanismes que condueixen a la progressió i la metàstasi del càncer i aclarir com aquests mecanismes contribueixen a l’aparició de resistències terapèutiques.

Més informació
Imatge: kaibara87 / Wikipedia
Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article