Fitxa d'activitat

Cervell, conducta, intel·ligència

Data
09/03/2017
Hora
11:30
Localització
Biblioteca Central Tecla Sala
Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44
08901 L'Hospitalet
Descripció

Xerrada “Cervell, conducta, intel·ligència…” a càrrec de Manuel Suárez, biòleg, dins del cicle “Matins de ciència”.

“Matins de Ciència” és un cicle d’activitats (xerrades, projeccions de documentals, tallers, clubs de lectura, ciència ficció, etc.) que pretén  entendre la ciència i els seus fonaments (física, química, biologia, astronomia, genètica, etc.) i aprendre com els avenços científics afecten la nostra vida quotidiana. Amb l’ànim de desfer falsos mites amb rigor i esperit crític, des d’un punt de vista divulgatiu i accessible per a qualsevol persona, fins i tot els infants.

Cadascun de nosaltres tenim un cervell únic i plàstic, construït amb la genètica individual i el contacte amb el medi. Els neurotransmissors segregats pel cervell actuen sobre la nostra conducta (agressivitat, espiritualitat, plaer, ideologies, orientació sexual, etc.). A partir d’un patró inicial, el cervell crea circuits neuronals diferents segons la seva interacció amb l’entorn o medi en el què es desenvolupa.  La creativitat és hereditària o adquirida? Qui és més intel·ligent, Einstein o Messi?

Manuel Suárez ha treballat en el món de l’ensenyament i la formació i ha format part dels equips redactors de la Gran Enciclopèdia Catalana, l’Enciclopèdia de l’Esport Català i el Diccionari de Medicina de la Reial Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. També ha treballat en la realització d’audiovisuals didàctics per al Departament d’Ensenyament, entre d’altres.

Per participar en aquestes activitats cal inscriure’s a través del correu electrònic bibteclasala@l-h.cat o trucant al telèfon 93 260 24 84

Més informació
Imatge: Akira Ohgaki / Flickr
Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article