Fitxa d'activitat

Imatge de la Mata Atlàntica del Brasil

La Mata Atlàntica de Brasil

Data
09/06/2016
Hora
20:00
Localització
Llibreria Horitzons
Carrer de València, 149
08011 Barcelona
Descripció

Presentació del viatge natruralista a la Mata Atlàntica de Brasil, a càrrec Pedro Plans, naturalista, organitzat per la llibreria Horitzons de Barcelona amb la col·laboració de Depana.

La Mata Atlàntica és un dels ecosistemes de gran biodiversitat més amenaçats del mon. Només es conserva un 8% del bosc original i moltes de les especies d’aus i plantes son endèmiques. Conserva una gran biodiversitat amb 936 espècies d’aus, 8.000 espècies vegetals, 264 espècies de mamífers i 311 espècies de rèptils i amfibis. Moltes de les espècies són endèmiques i estan en perill d’extinció degut a la destrucció i fragmentació del bosc. Tangaras, colibrís, picots, trogons, pica-soques, lloros i moltes altres especies d’aus viuen en aquest ecosistema únic. Entre els mamífers endèmics de la Mata Atlàntica cal destacar el titi daurat, el titi de cara negra i el parençós de tres dits.

La Mata Atlàntica ocupava les serralades costaneres i la major part de la Meseta Brasilera, i connectava amb la selva amazònica, però la desforestació la ha deixat reduïda a un conjunt de boscos, mols d’ells desconnectar. Des de fa uns anys, s’ha revertit la situació i ara la recuperació de la Mata Atlàntica és una de les prioritats del Ministeri de Medi Ambient de Brasil i diverses ONGs. En aquest viatge al Brasil vaig visitar també el Pantanal, una de les zones humides més gran del mon, on viuen els guacamais jacint.

Agraïm confirmació d’assistència a info@llibreriahoritzons.com

Més informació

Imatge: Daniel Souza Lima / Wikipedia
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article