Fitxa d'activitat

Un passeig pel nanomón

Data
27/05/2015
Hora
19:30
Localització
Centre Cultural Sant Josep
Avinguda d'Isabel la Catòlica,32
08901 L'Hospitalet
Descripció

Conferència “Un passeig pel nanomon: la revolució de les nanotecnologies” a càrrec de Jordi Diaz, coordinador de la Unitat de Tècniques Nanomètriques dels CCiTUB i també és responsable de Nanodivulga UB i editor de la revista BCNano Newsletter dels CCiTUB, organitzada per Pessics de Ciència.

Les TICs (Tecnologies de la Informació i Comunicacions) van revolucionar el processament, emmagatzematge i transmissió d’informació, distanciant el món virtual de la realitat material. Les biotecnologies van modificar els organismes vius, ajustant-los per a funcions específiques i confonent la tradicional diferència entre artificial i natural. Les nanotecnologies, que conformen la nova revolució tecnològica en curs, alteren les conegudes propietats físico-químiques dels materials; no se circumscriuen a la informació, ni als organismes vius, sinó que afecten a la matèria en termes generals, sent la revolució tecnològica de més ampli espectre que s’ha conegut mai.

Les Nanotecnologies operen en escales de milionèsimes de mil·límetre i per a poder veure el seu potencial real, hem d’anar molt més enllà de l’ “escala humana”, l’escala “macro”; ens trobarem amb materials més forts, més lleugers, cures contra el càncer no invasives, la invisibilitat… i el més interessant és que això és una realitat present i no una ficció futura.
D’aquesta manera establirem un “nanodiàleg”, que us apropi a aquest fantàstic nanomon i que us permeti entendre una mica millor tots els aspectes relacionats amb les oportunitats i els efectes de la nanotecnologia.

Més informació

Imatge: Itamblyn, WIkipedia 
Loading Map....
Comparteix l'article