Fitxa d'activitat

Smart Barcelona: Anatomia el 3 i 4 octubre

Taller Smart Barcelona: Anatomia

Data
03/10/2020 - 04/10/2020
Hora
Tot el dia
Localització
Centre cívic Joan Oliver Pere Quart
Carrer del Comandant Benítez 6
08028 Barcelona
Descripció

El taller d’Anatomia per a nens i nenes de 7 a 14 anys està aquí mateix i ja ha arribat el moment de donar-hi un cop d’ull!

Alguns pensen que és un nou programa mèdic, però res més lluny de la realitat: aquesta vegada veurem els principals òrgans del cos com a parts d’un mecanisme únic i posarem especial atenció als principis del seu funcionament.

Mireu quins laboratoris us hem preparat:

  • El crani. Quins estímuls es transmeten pels nervis fins a produir una reacció en el cervell? Veurem els sentits del gust, la vista, l’olfacte i la oïda, i construirem un model de l’ull humà amb l’iris, el cristal·lí i la retina, per tal d’entendre per què no hi podem veure en la foscor.
  • El tronc. Veurem com batega el cor i en muntarem un anàleg amb els seus ventricles i vàlvules. Ens embrutarem una mica les mans, certament, però els circuits de la circulació sanguínia, venes i artèries, ja no seran conceptes abstractes mai més!
  • L’abdomen. Posarem cada òrgan al seu lloc: el fetge, l’estómac, els intestins i els ronyons. I ens enfrontarem a la complicada tasca de crear un ronyó artificial funcional.
  • Extremitats. El nostre esquelet és un mecanisme format per palanques, blocs i frontisses. Podem ser súper forts? podem ser incansables? Veurem què hi diu la ciència sobre el Capità Amèrica.

 

En dues hores, els teus fills:

  • Crearan un model del cor i el faran funcionar!
  • Aprendran quines lleis de la física ens permeten aixecar pesos
  • Entendran la funció dels ronyons i en crearan una versió funcional
  • Descobriran de què està fet l’ull humà i com el cervell processa la informació

 

I pels acompanyants, hem preparat una activitat online plena d’humor per saber algunes coses més sobre els òrgans que hem heretat dels nostres avantpassats remots i descobrir el que ens fa ser diferents.

Per a més informació i reserves:

Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article