Fitxa d'activitat

Imatge del riu Besòs

Redesecobrim el Besòs

Data
16/06/2016
Hora
18:30
Localització
El Centre de la Platja
Passeig Marítim, 25
08003 Barcelona
Descripció

Taller de ciència ciutadana “Redescobrim el Besòs”, de dues sessions, per aprendre a avaluar la qualitat ecològica dels rius, a càrrec del Grup FEM (Freshwater Ecology and Management) de la Universitat de Barcelona. Coorganitzat per La Fàbrica del Sol amb el Centre de la Platja.

Per tal de conèixer i fer una valoració de l’estat ecològic del riu Besòs farem dues sessions de treball. La primera sessió estarà dedicada a aprendre a fer servir l’aplicació per a mòbil RIU.net i la metodologia d’anàlisi subjacent. El grup FEM (Freshwater, Ecology and Management) de la Universitat de Barcelona ha desenvolupat una aplicació anomenada RiuNet per apropar els ciutadans als nostres rius fent servir una metodologia simplificada i molt il·lustrada.

L’aplicació RiuNet, tant per a sistemes Android com iOS, és una eina que s’ofereix a la ciutadania per fer la diagnosi de l’estat de salut d’un tram de riu. L’objectiu de l’aplicació és reforçar la consciència ecològica de la ciutadania tot repassant els aspectes més importants que defineixen un riu, millorar els coneixements sobre la fauna que hi viu i poder aportar dades científiques per millorar l’estat dels rius.

Cal inscripció prèvia. Activitat gratuïta. La primera sessió és el dijous, 16 de juny, de 18.30 a 20 h, i la segona, el dissabte, 18 de juny, de 10 a 12 h.

Més informació

Imatge: Octavi Planells
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article