Fitxa d'activitat

Imatge per l'activitat música i tecnologia

Música i tecnologia

Data
04/05/2016
Hora
19:00
Localització
Centre Cultural Sant Josep
Avinguda d'Isabel la Catòlica,32
08901 L'Hospitalet
Descripció

Conferència “Música i tecnologia”, a càrrec de la música i artista sonora Lina Bautista, organitzada dins del programa divulgatiu Pessics de Ciència juntament amb l’Oficina Jove d’Emancipació.

Lina Bautista o LinaLab treballa amb l’Orquestra del Caos, és membre de Sons de Barcelona i professora de Max for Live a l’escola de producció musical EUMES.

Un resum històric sobre l’ús de tecnologies en la música i el so, des del theremin fins avui. Les noves tecnologies han canviat les formes de fer dels músics a l’hora de crear i de fer un directe. Aquest és un canvi que pot semblar recent, però, en realitat, fa més d’un segle que estem avançant en aquest sentit. Aquesta conferència té com a objectiu fer un recorregut a vol d’ocell per la història i pels últims avenços que s’han produït en la música creada amb les noves tecnologies.

Els principis: Més enrere del que sembla. El naixement de la música electrònica, els sintetitzadors musicals analògics, tant als anys setanta com avui dia. La revolució digital: La música no tornarà a ser la mateixa. L’ús dels ordinadors no solament per enregistrar sons, sinó també per produir-los. La música generativa i el live coding o programació en viu. Els sistemes musicals interactius. El do it yourself, és a dir, fer instruments electrònics i modificar-los tu mateix amb circuits molt bàsics.

Més informació

Imatge: Pessics de Ciència
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article