Fitxa d'activitat

Mirades sobre el paisatge

Data
18/12/2014
Hora
19:00
Localització
Reial Acadèmia de les Ciències i les Arts de Barcelona
La Rambla, 115
08002 Barcelona
Descripció

Conferència “Mirades sobre el paisatge”, a càrrec de Daniel Giralt-Miracle, en el marc dels actes del 250 aniversari de la Reial Acadèmia de les Ciències i les Arts de Barcelona.

Des del impressionisme fins a la pintura abstracta, el paisatge no és la translació d’una realitat objectiva, sinó que és el resultat d’una mirada subjectiva, fruit d’un procés perceptiu i sensible que converteix el paisatge en una reflexió, en una meditació, en una experiència.

Daniel Giralt-Miracle és especialista d’art, d’arquitectura i de disseny, temes sobre els quals ha comissariat exposicions i ha escrit diverses monografies. Llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona, i en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Diplomat en Disseny i Comunicació per la Hochschule für Gestaltung d’Ulm (Alemanya).

Ha estat professor a la UB i a la UAB i ha ocupat diversos càrrecs en institucions i entitats culturals catalanes. Actualment és director científic de l’IED-Barcelona. President emèrit de l’Associació Catalana de Crítics d’Art i vicepresident emèrit de l’Associació Internacional de Crítics d’Art. Membre corresponent de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid i de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València. Acadèmic electe de la Reial Acadèmia Catalana de Be lles Arts de Sant Jordi de Barcelona.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article