Fitxa d'activitat

Identifica falciots i localitza els nius

Data
02/06/2016
Hora
18:00
Localització
Centre Cultural Sant Josep
Avinguda d'Isabel la Catòlica,32
08901 L'Hospitalet
Descripció

Xerrada i sortida d’Identificació de falciots i localització dels nius, organitzada pel Servei de Neteja i Medi Ambient, Àrea d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat de l’Ajuntament de l’Hospitalet, dins del programa divulgatiu Pessics de Ciència.

Els falciots (Apus apus) són una espècie insectívora i protegida de la qual gaudim a la nostra ciutat, mentre que la tendència en altres municipis d’Europa n’és el declivi de les poblacions. Aquesta gran sort ve donada pel disseny i les característiques dels edificis de la ciutat, que els permeten nidificar a l’interior dels forats de ventilació de les façanes i les mitgeres. En una ciutat com la nostra, densament urbanitzada, la prioritat en l’aspecte de la conservació, és la fauna urbana. Elaborant un inventari on consti la ubicació dels nius que hi ha a la ciutat obtindrem la possibilitat de conservar-los en el moment en què una façana determinada s’hagi de rehabilitar o enderrocar. D’aquesta manera es podran conservar els nius o bé reposar-los dins l’estructura de la nova construcció.

  • De 18 a 19 h. Identificació de les espècies. Xerrada informativa per tal d’identificar els falciots i difondre la importància que la seva presència aporta als ciutadans i a la salut ambiental.
  • De 19 a 21 h. Inventariat dels nius. Detecció i localització dels nius i registre de dades en una fitxa model. Posteriorment, les dades seran incloses a l’inventari dels nius de falciots del Servei de Neteja i Medi Ambient.

Places limitades. Cal inscripció prèvia a través d’aquest formulari.

Més informació

Imatge: Keta / Wikimedia Commons
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article