Fitxa d'activitat

Envelliment i diversitat sexual i de gènere

Data
29/04/2021
Hora
17:00
Descripció

L’activitat per visibilitzar les realitats de les persones LGBTI que arriben a la vellesa i convidarà a la reflexió orientada cap a nous models gerontològics amb perspectiva interseccional.

José Benito Eres, activista LGBTI des de fa 32 anys i president del GAG (Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals), plantejarà diferents qüestions a Josep Maria Mesquida, treballador social, doctor especialitzat en persones grans LGBTI i professor de la Universitat de Barcelona. Durant el diàleg, aportaran perspectiva i dades sobre la situació en matèria de diversitat sexual de les persones grans, reflexionaran sobre els models gerontològics i compartiran experiències en atenció i suport que realitzen les entitats amb aquest col·lectiu.

La presentació de l’acte anirà a càrrec de Mireia Mata, directora general d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Durant els darrers anys s’ha fet visible que el conjunt de persones grans presenta una gran diversitat, que inclou diversitat d’estils de vida, sexual i de gènere, qüestió que cal tractar i tenir present en els serveis per gent gran. El col·lectiu LGBTI treballa perquè els programes i serveis d’atenció respectin aquesta diversitat, per tal que la sexualitat i la diversitat de gènere es puguin viure amb reconeixement i no suposi una tornada a l’armari.

Més informació i inscripcions:

  • Conferència virtual via Zoom (es facilitarà l’enllaç en el correu de confirmació d’inscripció).
  • Inscripció: Aforament virtual limitat, cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.
  • Organització: DIXIT Vic.
Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article