Fitxa d'activitat

En marxa per la salut ambiental

Data
28/09/2016
Hora
10:00
Localització
Plaça de Karl Marx
Plaça de Karl Marx
Barcelona
Descripció

Itinerari “En marxa per la salut ambiental!” amb autobús híbrid o elèctric i visita a una estació de control de la qualitat de l’aire organitzada en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura. Amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’activitat consisteix en un itinerari amb autobús híbrid o elèctric que va des del mirador de Torre Baró fins al Port de Barcelona. Des del mirador s’obté una visió àmplia de la ciutat de Barcelona, de la complexitat del sistema urbà i de la problemàtica de la contaminació atmosfèrica, que permet identificar fàcilment el seu origen i els factors orogràfics i meteorològics que afecten als nivells de qualitat de l’aire (segons el dia es podrà observar l’smog fotoquímic).

Al llarg del trajecte es realitzarà una dinàmica al voltant dels impactes de la contaminació atmosfèrica sobre la nostra salut i el nostre entorn i es reflexionarà sobre el paper de la ciutadania i les administracions en la reducció de les emissions contaminants. Finalment, es visitarà una situada al Port de Barcelona on s’explicaran els principals contaminants atmosfèrics presents a la ciutat i les dades actuals de les mesures realitzades per la Generalitat de Catalunya i l’entitat portuària.

A més, es parlarà sobre l’impacte ambiental d’aquesta gran infraestructura de transport de persones i mercaderies i s’explicaran les actuacions que es duen a terme (o que es preveuen de cara al futur) per a la millora de la qualitat de l’aire.

Cal inscripció prèvia. Activitat gratuïta.

Més informació
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article