Fitxa d'activitat

El cuir a Quèquicom

Data
13/01/2015
Hora
22:00
Descripció

Estrena de “Cuir: pell per sempre”, nou capítol del programa Quèquicom, i reposició del capítol “Cervell i realitat virtual”.

“Cuir: pell per sempre” (22.00)

Malgrat l’evolució dels teixits, el cuir continua sent un material insubtituïble en articles tan diversos com el calçat, les pilotes o les granotes dels pilots de motociclisme. Viatjarem de l’excorxador a l’adoberia per entendre com s’extreu la pell de vedella i com es tracta per convertir-la en cuir. Intervenen Miquel Vila , assessor del gremi d’adobers d’Igualada; Teresa Mir, cap de Serveis, Empreses Càtedra A3 de la UPC, i José Fernández, patronistes de granotes per al motociclisme de competició a Cdreams.

“Cervell i realitat virtual” (22.30)

Coneixerem la història de Ferran Esteban, de 18 anys, el saltador de trampolí que apareix en un capítol de “Polseres vermelles”, que era un dels millors saltadors júnior d’Europa. Va tenir una mala caiguda i va quedar tetraplègic. Ara està aprenent a fer anar un ordinador només amb el pensament. Participa en un assaig de l’Institut Guttmann que explora les possiblitats de relacionar-nos amb les màquines usant les ones cerebrals. Mel Slater, de la Universitat de Barcelona, desenvolupa una estratègia diferent: fer anar robots amb gestos del cos, però perseguint la immersió de l’usuari en una realitat virtual, com si fos una teletransportació.

Emissió pel Canal 33 i al web de Televisió de Catalunya.

Més informació:

Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article