Fitxa d'activitat

Ciència i inclusió social

Data
10/12/2014
Hora
11:30
Localització
Universitat de Vic
Carrer de la Sagrada Família, 7
Vic
Descripció

Acte de lliurament de material científic elaborat per alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida del centre juvenil Martrí Codolar de Barcelona. Els alimnes faran lliurament de material per a l’ensenyament de les ciències al Departament de Didàctica de les Arts i les Ciències de la FETCH. Aquest material didàctic ha estat construït pels joves de la UEC, dins del projecte “CosmoCaixa amb tots Vosaltres”.

L’objectiu del projecte de CosmoCaixa, que enguany engega la 2a edició, és oferir als joves una activitat lligada al món científic i que tingui una utilitat per a la societat. En aquest cas es tracta d’una eina per a l’ensenyament de l’òptica a les escoles de primària.

Des del CosmoCaixa van fer l’encàrrec al Dr. Víctor Grau, fundador de PhysicS! i coordinador del grup de recerca Coneixement i Didàctica (CODI), de dissenyar una eina que haurien de construir els joves de la UEC i per la qual cosa els va guiar en la construcció. Aquesta eina havia de ser útil i lligada a la ciència, de manera que la poguessin oferir a algú, així els alumnes sentien que podien fer alguna aportació a la societat.

El Dr. Grau va proposar de construir una “caixa de fum”, una eina que ningú fabrica i per tant no es ven enlloc, i que va molt bé per explicar òptica a les escoles, des de primària fins a batxillerat.
La UEC és un projecte en el qual es realitza una adaptació de l’etapa d’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) a aquells nois i noies que, per diferents motius, no poden seguir tot el seu currículum escolar en el seu institut d’origen.

Aquest és un gran projecte perquè contribueix de manera significativa a acostar la ciència a tot tipus de col•lectius, fins hi tot en aquells que tenen algun tipus de risc d’exclusió social com és el cas d’aquests joves de l’UEC, ja que el centre juvenil Martí Codolar, és una entitat privada, sense afany de lucre, que pertany a la Congregació Salesiana i promou diversos projectes educatius i de prevenció per a infants, adolescents i joves de les famílies més necessitades de la zona de Barcelona.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article