Data
15/02/2016
Hora
19:00
Descripció
Cicle de conferències “Els grans cervells de la ciència catalana” que organitzen les biblioteques de Barcelona dins del programa Visions de la Ciència.
Catalunya ha donat noms destacats a la ciència moderna. Aquest cicle proposa un tast sobre alguns homes i dones que han contribuït, des de diferents àmbits i especialitats, a engrandir el coneixement. Cicle coordinat per: Lluís Reales. Segueix i comenta aquesta cicle amb #VisionsCiencia
Programa
- Dilluns, 18 de gener. “Josep Egozcue, pioner de la reproducció assistida”, amb Josep Santaló, biòleg i professor de la UAB. Biblioteca Vila de Gràcia.
- Dilluns, 25 de gener. “Jordi Sabater Pi, el naturalista que estimà els primats”, amb Jordi Serrallonga, arqueòleg, naturalista i professor de la UOC. Biblioteca Sagrada Família.
- Dilluns, 1 de febrer. “Creu Casas, Àngels Cardona, Carmina Virgili, entre les plantes i la terra”, a càrrec de Núria Jar, periodista científica. Biblioteca Les Corts.
- Dilluns, 8 de febrer. “Ramon Margalef, gran referent de l’ecologia marina “, amb Joandomènec Ros, catedràtic de Biologia a la UB i president de l’IEC. Biblioteca Camp de l’Arpa.
- Dilluns, 15 de febrer. “Josep Comas Solà i Assumpció Català, dues generacions d’astrònoms”, amb Xavier Duran, periodista científic i escriptor. Biblioteca Vila de Gràcia.
- Dilluns, 22 de febrer. “Lluís Antoni Santaló i Pere Puig Adam, savis geòmetres”, amb Claudi Alsina, catedràtic de Matemàtiques de la UPC. Biblioteca Sagrada Família.
- Dilluns, 7 de març. “Josep Trueta, el cirurgià compromès”, amb Miquel Strubell, psicòleg. Biblioteca Les Corts.
- Dilluns, 14 de març. “Ildefons Cerdà i Esteve Terradas, visionaris de l’enginyeria”, Antoni Roca Rosell, professor i investigador d’Història de la Ciència a la UPC. Biblioteca Camp de l’Arpa.
Més informació
Imatge: Octavi Planells
2016, arquitectura, astronomia, Biblioteques de Barcelona, biologia, botànica, Buscaciència, ciències del mar, cirurgia, ecologia, enginyeria, estadística, etologia, història de la ciència, matemàtiques, medicina, primatologia, ubranisme, Visions de la Ciència, zoologia
Imprimeix