Fitxa d'activitat

Bassa naturalitzada

Qui viu a les basses?

Data
08/06/2016
Hora
18:00
Localització
Viver Municipal de Plantes Tres Pins
Avinguda Miramar, 2
Barcelona
Descripció

Visita “Qui viu a les basses?” a una bassa renaturalitzada per conèixer quines espècies beneficioses habiten les aigües transparents, organitzada per La Fàbrica del Sol, a càrrec de Galanthus.

La renaturalització dels punts d’aigua ornamentals serveix per potenciar-ne els elements vegetals i faunístics més favorables i d’aquesta manera augmentar la biodiversitat en medis urbans i periurbans.

Un bioindicador de la bona qualitat de l’aigua de les basses és la presència de l’alga Chara, que crea extenses catifes submergides en aigües permanents o estacionals on es refugien molts organismes beneficiosos per al bon equilibri dels ecosistemes aquàtics. Aquesta alga també contribueix a depurar l’aigua, la manté transparent i fins i tot pot limitar la presència de mosquits ja que allibera substàncies larvicides.

Els amfibis també són bons bioindicadors perquè la seva doble condició vital, terrestres i aquàtics al llarg de la vida, els fa especialment sensibles a les alteracions ambientals. Moltes espècies d’amfibis estan en perill per la destrucció dels seus hàbitats. En el cas d’aquest tipus de sers vius, la connectivitat entre els seus hàbitats és essencial per a garantir la seva supervivència. Activitat del cicle Bioindicadors Urbans.

Cal inscripció prèvia. Activitat gratuïta.

Més informació

Imatge: La Fàbrica del Sol
Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article