Fitxa d'activitat

Ous de dinosaure a Catalunya

Data
10/12/2014
Hora
19:30
Localització
Centre Cultural Sant Josep
Avinguda d'Isabel la Catòlica,32
08901 L'Hospitalet
Descripció

Conferència “Eclosionant el passat. Ous de dinosaure a Catalunya”, a càrrec d’Albert Garcia Sellés, investigador post-doctoral, Grup de Recerca de Faunes del Mesozoic, Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, dins el programa Pessics de Ciència.

Els Pirineus catalans contenen un dels registres més importants en l’àmbit mundial amb restes de dinosaures, no només per la seva diversitat sinó també per la seva abundància. A més, aquest registre fòssil aporta informació única de la fl ora i fauna dels últims 15 milions d’anys, que permet l’estudi dels ecosistemes europeus previs a l’extinció de fi nals del període Cretaci, fa aproximadament 66 milions d’anys.

Els estudis paleontològics realitzats a la zona durant els últims vint anys han permès descriure nombroses espècies d’ous, algunes d’elles exclusives del territori peninsular. Per la seva riquesa, diversitat i edat geològica, el registre d’ous de dinosaures del Catalunya ofereix una oportunitat única per a l’estudi paleontològic d’aquestes restes, que obre una finestra a la vida més íntima del dinosaures com és la seva reproducció.

Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article