Fitxa d'activitat

Imatge del cartell Observadors del Mar, la teva mirada és el canvi

La mirada dels Observadors del Mar

Data
16/03/2017 - 09/04/2017
Hora
10:00
Localització
Biblioteca Sagrada Família
Carrer de Provença, 480
08025 Barcelona
Descripció

Exposició “Observadores del Mar. Tu mirada es el cambio”, organitzada per l’Institut de Ciències del Mar entorn al projecte Observadors del Mar.

El mar és el mitjà més extens de la superfície del planeta, però la seva vastitud no el fa immune al nostre impacte. L’activitat humana està provocant canvis en els ecosistemes marins. Les persones en contacte amb el mar (pescadors, submarinistes, navegants, habitants de localitats costaneres, científics…) tenen la mirada posada en aquests canvis.

El projecte Observadors del Mar sorgeix de la voluntat de reunir totes aquestes mirades per construir, plegats, nou coneixement i influir en les decisions locals i globals sobre el medi marí. En aquest marc, l’exposició “Observadores del Mar. Tu mirada es el cambio” homenatja a les persones que contribueixen a l’avenç de la recerca marina.

La mostra repassa els cinc anys d’història del projecte i fa un recorregut pel seu funcionament, els progressos i els principals resultats. Així mateix, convida a la societat a sumar-se a aquesta comunitat creixent entorn a la ciència ciutadana marina. Està organitzada per l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) amb la col·laboració de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA-UIB-CSIC) i el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i amb disseny i producció executiva d’In Cognita, gràcies al suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).

Inauguració

L’acte d’inauguració de la mostra se celebra el dijous 16 de març a les 19:00 hores. Abans de la visita inaugural, Elisabetta Broglio, comissària de l’exposició i coordinadora d’Observadors del Mar, intrdoduirà la mostra. Acte seguit, Laura Royo, investigadora de l’IMEDEA, il·lustrarà la contribució ciutadana al coneixement entorn l’alga invasora Halimeda incrassata a Mallorca.

Més informació
Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article