Fitxa d'activitat

Imatge d'en Joan Oró de jove

Lliurament del X Premi Joan Oró

Data
15/12/2016
Hora
19:00
Localització
Museu Agbar de les Aigües
Carretera de Sant Boi, 4-6
08940 Sant Boi de Llobregat
Descripció

Acte de lliurament del X Premi Joan Oró de Divulgació de la Recerca Científica. Organitzat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) amb el patrocini de Fundació Agbar.

L’acte comptarà amb una conferència a càrrec de Narcís Prat, catedràtic d’Ecologia a la Universitat de Barcelona i expert en la gestió dels recursos hídrics, i estarà presentat per Cristina Ribas, presidenta de l’ACCC.

Aquest premi, que enguany arriba a la desena edició, ha comptat amb el patrocini de la Fundació Agbar. Es lliuraran dos premis de 1.500 €. El Joan Oró ACCC, per a qualsevol temàtica científica, i el Joan Oró AGBAR, destinat a la innovació en la gestió de l’aigua.

Els premis

Joan Oró (1923-2004) fou un bioquímic català conegut pel seu paper crucial en els experiments sobre l’origen de la vida a la Terra. Des de la seva càtedra de a la Universitat de Houston, als Estats Units, va transmetre la passió pel coneixement a milers d’estudiants. Va assessorar la NASA i va ser membre de la Junta Espacial de l’Acadèmia Nacional de Ciències.

Des de l’any 2004 l’ACCC convoca un premi de divulgació de la ciència en el seu honor. El motiu és que a més d’un gran científic, Oró fou un divulgador sempre disposat a posar en llenguatge comprensible la recerca que feia.

Més informació

Imatge: Joan Oró
Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article