Fitxa d'activitat

La COVID-19 i l’economia catalana

Data
20/05/2020
Hora
09:00
Descripció

Josep Oliver, catedràtic emèrit d’Economia Aplicada de la UAB i autor de nombrosos treballs sobre l’economia catalana i espanyola, impartirà una ponència per via telemàtica a l’Àgora d’opinió amb el títol “Efectes del COVID-19 a mitjà termini sobre l’economia catalana”.

Oliver té una àmplia trajectòria acadèmica i professional. Ha estat Vice-rector de la UAB i Director del departament d’Economia Aplicada de la UAB en cinc ocasions, així com membre de diversos comitès assessors del Govern de la Generalitat i de l’administració pública. A l’actualitat, és membre del Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible (CADS) i co-director del Think tank EuropeG, grup d’opinió i reflexió en economia política. Ha rebut diverses distincions com el premi Catalunya d’Economia i el premi Joan Sardà del Col·legi d’Economistes de Catalunya. El 2017 va ser nomenat Col·legiat de Mèrit del Col·legi d’Economistes de Catalunya. A més, ha publicat nombrosos treballs entorn de diversos aspectes de l’economia catalana i espanyola. Ha realitzat diverses publicacions sobre els problemes de la indústria catalana, i espanyola, i els processos d’ajustament a les noves condicions de competència internacional emergits amb la globalització. Té publicats nombrosos estudis sobre la distribució de la renda i la riquesa al nostre país. Des de finals dels noranta, ha estudiat les relacions mercat de treball i immigració.

Arran de la crisi del 2008, ha estudiat el procés de generació dels desequilibris que van provocar-la, amb especial atenció al boom immobiliari i l’impacte de la immigració en el seu origen.

En els darrers anys ha investigat i publicat sobre els orígens i les solucions de la crisi financera a l’àrea de l’euro i les seves potencials repercussions a Espanya i a Catalunya.

Oliver publica també periòdicament a mitjans de comunicació com La Vanguardia i El Periódico.

Àgora d’opinió és una iniciativa promoguda conjuntament pel Casino de Vic, la UVic-UCC, El 9 Nou, el Consell Empresarial d’Osona, Creacció i la delegació d’Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona. L’objectiu del fòrum, del qual se n’han celebrat 18 edicions, és enfortir els vincles entre les empreses, la universitat i l’administració.

La ponència requereix inscripció prèvia. S’enviarà l’enllaç per accedir-hi als inscrits.

Més informació:

Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article