Fitxa d'activitat

Cartell dels esmorzars de ciència al restaurant 7 Portes. Temes: alimentació, seguretat, petroli, esport, límits, piula ciència, càncer

Evolució humana al dia

Data
06/11/2016
Hora
09:00
Localització
Restaurant 7 Portes
Passeig d'Isabel II, 14
08003 Barcelona
Descripció

Tertúlia “Evolució humana: passat, present i futur”, amb Eudald Carbonell, catedràtic de Prehistòria a la Universitat Rovira i Virgili i codirector del jaciment d’Atapuerca, i Tomàs Marquès-Bonet, del grup de recerca de Genòmica Comparativa de l’Institut de Biologia Evolutiva. Moderarà l’acte el periodista Eduard Berraondo. La tertúlia s’emmarca en el programa Esmorzars de Ciència que organitzen el restaurant 7 Portes de Barcelona, la companyia The Big Van Theory, l’Associació Catalana de Comunicació Científica i El Punt Avui, en col·laboració amb Alumni UB i l’Obra Social “La Caixa”.

De l’antiga afirmació que deia que l’ésser humà ve del mono, hem passat a una visió molt més complexa i matisada dels orígens de la nostra espècie. El nostre arbre evolutiu inclou diverses branques, espècies humanes que han conviscut en el temps i en l’espai.

En aquest debat repassarem la història evolutiva de la nostra espècie i discutirem les darreres descobertes sobre la mateixa.

Els Esmorzars de Ciència

Són esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca, els quals aborden temes científics d’impacte i d’actualitat. Els Esmorzars de Ciència al 7 Portes tenen un preu de 25 euros per persona. En aquestes sessions, el restaurant obre les portes als assistents a les 9:00 del matí per començar l’esmorzar de forquilla, a les 10:00 s’inicia el monòleg introductori a càrrec de The Big Van Theory, d’una durada d’un quart d’hora, i acte seguit comença la tertúlia a càrrec dels experts i el moderador. Al final de la tertúlia s’inicia un debat amb el públic que, si s’escau, es pot allargar fins migdia. L’esmorzar de forquilla amb tertúlia té un preu de 25€.

Més informació
Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article