Fitxa d'activitat

Biologia del dolor

Data
17/11/2014
Hora
19:00
Localització
Casa de Cultura de Girona
Plaça de l'Hospital, 6
17002 Girona
Descripció

Conferències “Neurobiologia del dolor neuropàtic: bases pel desenvolupament de nous tractaments”, amb Enric Verdú Navarro, i “Descobriments de nous medicaments”, amb José Miguel Vela Hernández, dins del cicle “La tardor amb NEOMA”, conduït pel Grup de Recerca d’Anatomia Clínica, Embriologia, Neurociència i Oncologia Molecular de la Universitat de Girona.

El dolor es la causa més freqüent per anar al metge. S’estima que més d’un 25% de la població pateix algun tipus de dolor anualment. Tot i això, els actuals tractaments són en molts casos poc eficaços o presenten associats efectes adversos que limiten el seu ús. Es considera que els actuals analgèsics proporcionen només un 50% d’alleujament del dolor i resulten eficaços en només un 30% dels pacients.

Així doncs, hi ha la necessitat de descobrir i desenvolupar millors i més segurs analgèsics. Durant la conferència es revisaren els mecanismes neurobiològics implicats en el desenvolupament del dolor, així com els processos i estratègies implicades en el descobriment de nous analgèsics.

La tardor amb NEOMA és un cicle de conferències sobre les principals línies de recerca del grup NEOMA amb la finalitat de transmetre a la ciutadania el coneixement científic en cada una d’aquestes línies així com els resultats que, en els darrers anys, s’han obtingut dels diferents projectes de recerca del grup NEOMA.

El cicle de conferències s’organitzen en una sessió setmanal dividida en dos parts. En la primera part, l’investigador principal de la línia de recerca exposa didàcticament el coneixement actual sobre la temàtica de la conferència i els resultats experimentals més rellevants assolits per NEOMA. En la segona part, un expert convidat parla sobre l’aplicabilitat de la recerca de cada tema.

El grup de recerca d’Anatomia Clínica, Embriologia, Neurociència i Oncologia Molecular (NEOMA) de la Universitat de Girona (UdG), es un grup de recerca multidisciplinari format per professors i investigadors del Departament de Ciències Mèdiques de la UdG. Els objectius de NEOMA són la docència, la recerca, la divulgació científica i la difusió de la recerca a la ciutadania.

Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...