Conferència “Existeixen els horòscops genètics?”
Sentim parlar contínuament de l’ADN, però què diu el meu ADN de mi? Podrem saber a través del nostre ADN com som? Quins són els nostres avantpassats i com seran Llegeix-ne més…
Sentim parlar contínuament de l’ADN, però què diu el meu ADN de mi? Podrem saber a través del nostre ADN com som? Quins són els nostres avantpassats i com seran Llegeix-ne més…
Farem una passejada botànica pels Parcs de L’Hospitalet compartint històries i admirarem les plantes del nostre entorn, amb tota la resta d’ingredients que conformen la nostra relació ancestral amb el Llegeix-ne més…
Davant la minva de recursos naturals i l’escassetat, alhora que elevat preu, de l’habitatge, imagineu que poguéssim reduir la nostra mida fins a convertir-nos en éssers minúsculs. Això és el Llegeix-ne més…
Taller a càrrec de Silvia Pintado de KUBS Divulgació Algunes llegendes de comunitats indígenes de l’Amazònia boliviana ens expliquen històries fantàstiques sobre com s’han creat les estrelles, els animals o Llegeix-ne més…
Cicle de Quàntica a L’H: “Secrets quàntics: Descobrint el món atòmic” Els plàstics ens envolten, des dels envasos que utilitzem cada dia fins als dispositius mèdics que salven vides. Però… Llegeix-ne més…
Cicle de Quàntica a L’H: “Secrets quàntics: Descobrint el món atòmic” Descobreix els secrets de la natura a través de la ciència! A través de jocs i preguntes explorarem el Llegeix-ne més…
Cicle de Quàntica a L’H: “Secrets quàntics: Descobrint el món atòmic” Música en viu, poesia i ciència per descobrir l’univers des de dins Presentem un espectacle on combinarem ciència, imatges Llegeix-ne més…
Taller a càrrec de Silvia Pintado de KUBS Divulgació Expliquen els aborígens australians que, al principi del temps, tot estava adormit… en un moment màgic que es coneixia com el Llegeix-ne més…
Tertúlia sobre la pel·lícula: “Contact“. Robert Zemeckis (1997) Extraterrestres? Un tema que no és exclusiu de la ciència-ficció. Sabies que la ciència real ho estudia? I no parlem de lluents Llegeix-ne més…
Andròmeda és la galàxia veïna gegant més propera a la Terra. Es troba a “només” 2,5 milions d’anys llum de distància i està formada per un bilió d’estrelles. La seva Llegeix-ne més…
Les papallones són uns insectes pol·linitzadors que acostumem a veure a les nostres sortides al camp, però sabies que a la ciutat també hi viuen? Això és el que estudia Llegeix-ne més…
Les neurones es comuniquen a través de les sinapsis i de les molècules neurotransmissores, i les disfuncions en aquests punts de comunicació donen lloc a diverses malalties del sistema nerviós. Llegeix-ne més…
L’epilèpsia és una síndrome cerebral crònica que es caracteritza per crisis recurrents degudes a una descàrrega excessiva d’impulsos nerviosos per part de les neurones cerebrals. Les causes de la malaltia Llegeix-ne més…
Punt de trobada per parlar de ciència i de les seves implicacions al voltant de la lectura de llibres de temàtiques diverses: Química, Física quàntica, Intel·ligència artificial, Zoologia, Canvi climàtic, Llegeix-ne més…
Voleu passar una tarda súper divertida fent experiments amb nosaltres? Doncs vinga, poseu-vos la bata de científics i científiques perquè hem de fer molta feina al nostre petit laboratori: prepararem Llegeix-ne més…
En aquesta conferència parlarem de com hem arribat al coneixement científic actual sobre l’univers i de quines són les grans preguntes que queden obertes. Més informació: Michele Catanzaro és doctor Llegeix-ne més…
Una oportunitat per TOCAR les matemàtiques Activitats per a totes les edats! En memòria de Martin Gardner, divulgador científic americà especialitzat en les matemàtiques, se celebren cada any entre l’octubre Llegeix-ne més…
L’ADN es troba dins el nucli de la cèl·lula animal i vegetal i conté emmagatzemada la informació i les instruccions genètiques utilitzades en el desenvolupament i funcionament de tots els Llegeix-ne més…
Encara que la computació només ha esdevingut una cosa quotidiana des de fa poques dècades, en coneixem precedents ja des de l’Antiguitat clàssica. El mecanisme d’Antikythera, que era conegut pels Llegeix-ne més…
Has anat mai de viatge i has acabat tan tu com tothom amb qui convius amb diarrea, a casa? Saps quin microorganisme ho ha provocat i perquè es considera un Llegeix-ne més…