Fitxa d'activitat

Xarxes 5G, a l’altura de la demanda

Data
12/11/2015
Hora
11:00
Localització
Edifici UOC Castelldefels
Avinguda Carl Friedrich Gauss, 5. Parc Mediterrani de la Tecnologia, Edifici B3.
08860 Castelldefels
Descripció

Seminari de recerca impartit pel Prof. Ferran Adelantado, investigador resident de l’IN3 (curs 2014-15) i professor dels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC.

La generalització de l’omnipresència de les xarxes sense fil de banda ampla que s’ha produït en els darrers deu anys ha comportat un canvi sense precedents en els serveis que ofereixen els operadors de les xarxes i en la manera en què els usuaris es connecten a la informació massiva. Aquest canvi, caracteritzat per l’augment de la demanda i l’evolució continuada de sistemes mòbils (p. ex. GSM, UMTS, LTE, aka 2G, 3G o 4G), no és el final del camí, sinó tan sols la punta de l’i ceberg. En aquest context, cal apostar per un nou plantejament i disseny dels sistemes mòbils en el futur pròxim per tal de satisfer la demanda de trànsit en creixement constant.

Si bé 5G és només un pas endavant cap a aquesta (r)evolució de les xarxes mòbils, posarà els fonaments de les comunicacions sense fil del futur i, en conseqüència, haurà de fer front a nous reptes tecnològics. El seminari pretén oferir una perspectiva general dels sistemes mòbils, des dels primers sistemes emprats al nord d’Europa fins als sistemes 4G actuals. En cada cas, s’e xplicaran els principals objectius i les decisions tecnològiques, i també de quina manera aquestes decisions van repercutir en les generacions de sistemes mòbils posteriors. Finalment, es parlarà de quines són les expectatives i reptes de futur pel que fa a 5G.

El seminari s’adreça a un públic amb un perfil tecnològic, tot i que el poden seguir totes les persones que estiguin interessades a formar-se una idea de la revolució tecnològica que ha tingut lloc sota la carcassa dels nostres telèfons mòbils.

El seminari s’enregistrarà en vídeo i posteriorment es publicarà a la llista de reproducció de l’IN3 del canal YouTube de la UOC.

Inscripció gratuïta enviant un correu electrònic a la Isabel Carol (icarol@uoc.edu).

Més informació:

Imatge: Intel Free Press / wikimedia commons
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article