Fitxa d'activitat

Viquimarató Salvadoriana

Data
13/06/2015
Hora
10:00
Localització
Insitut Botànic
Passeig del Migdia, s/n
08038 Barcelona
Descripció

Viquimarató per tal de millorar articles a la Viquipèdia, relatius a l’àmbit del col·leccionisme en ciències naturals als segles XVII i XVIII, especialment entorn de la família Salvador, organitzada per l’Institut Botànic de Barcelona.

Una Viquimarató és una activitat on un grup de viquipedistes es troben físicament en un lloc —sovint una biblioteca, un arxiu o un centre de documentació— per ampliar el màxim possible un article i/o temàtica determinada de l’enciclopèdia. En aquesta ocasió aquesta viquitrobada és excepcional, ja que el lloc triat i la temàtica triada coincideixen: els viquipedistes treballaran just al davant de la col·lecció Salvador i gaudiran a més, d’una visita guiada pel gabinet i per l’exposició Salvadoriana a càrrec de la Dra. Neus Ibàñez, conservadora de l’herbari de l’Institut Botànic de Barcelona i comissària de l’exposició.

La col·lecció Salvador va ser declarada al desembre de 2014 Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya., màxima categoria de protecció legal dels béns més rellevants del patrimoni cultural català. Aquesta col·lecció, és una de les col·leccions europees d’història natural més importants dels segles XVII i XVIII. Una col·lecció de curiositats naturals i una biblioteca científica, mèdica i farmacèutica que és, en la seva matèria, una de les més importants del món. A més, compta amb una exposició dedicada: Salvadoriana, inaugurada el juny de 2014 i que es pot veure a la sala d’exposicions temporals de l’Institut Botànic de Barcelona. Aquesta exposició pretén mostrar  aquest tresor del patrimoni científic de Barcelona amagat al públic durant molt de temps i presentar de forma atractiva la cultura científica de la Barcelona de l’època, mostrar la seva connexió amb la ciència europea del moment i explicar els fonaments materials i intel·lectuals sobre els quals es construïa el coneixement científic de la natura en aquells temps.

A la viquimarató intentarem millorar i ampliar els continguts de l’enciclopèdia relacionats amb la nissaga Salvador. Hi ha conceptes relatius amb aquest àmbit que no tenen una entrada concreta o que la que hi ha és millorable, relatius a peces específiques de la col·lecció Salvador, l’herbari, personatges històrics importants amb qui es va relacionar la família, com Pere Barrère, la masia dels Salvador a Sant Just, Pius Font i Quer, etc.

Aquesta viquimarató està organitzada per Institut Botànic de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i Amical Wikimedia.

Més informació

 

Loading Map....
Comparteix l'article