Fitxa d'activitat

Turisme responsable d’observació de fauna

Data
26/06/2015
Hora
18:00
Localització
La Fàbrica del Sol
Passeig de Salvat Papasseit, 1,
08001 Barcelona
Descripció

Mostra d’iniciatives de turisme responsable d’observació de fauna, a càrrec d’Espai Tres.

Voltors fotografiats des de l’aguait de la serra de LleràsObservar fauna salvatge és una activitat turística cada vegada més popular, però no sempre es practica de manera respectuosa. Quins impactes ocasiona? Hi ha alternatives? Coneixerem propostes turístiques respectuoses per gaudir de la fauna del nostre país.

Les diverses, fascinants i excepcionals manifestacions de la natura del nostre país donen sentit a l’ecoturisme. Parlem de tots aquells recursos naturals que tenen el poder d’atraure persones interessades a observar-los de prop. Un dels recursos estrella és la fauna salvatge. Però no tots els animals salvatges funcionen des del punt de vista turístic. Per als turistes, la premissa sol ser: com més grans i emblemàtics, millor. I si en tenim referents culturals, encara millor. Hi ha dos grups que triomfen: els mamífers –sobretot de dimensions mitjanes o grans– i els ocells. La fauna marina i alguns grups d’insectes (com les papallones) també tenen molt d’atractiu.

A Catalunya, segurament el grup faunístic amb un atractiu més elevat són els ocells. La possibilitat de veure’n una gran diversitat amb relativa facilitat, la seva distribució arreu del territori català i la presència d’espècies rares o amenaçades, en fan un atractiu de primer ordre.

Es presentaran alternatives ètiques per a turistes i professionals del sector que vulguin conèixer els animals de manera responsable i recolzar el treball dut a terme en centres de rescat.

Més informació

Imatge. Júlio Reis (User:Tintazul), Wikimedia Commons 
Loading Map....
Comparteix l'article