Fitxa d'activitat

Imatge del zoo de Barcelona per al debat entorn als parcs zoològics

El futur dels parcs zoològics

Data
06/10/2016
Hora
19:00
Localització
La Sonora de Gràcia
Riera de Sant Miquel 59
08006 Barcelona
Descripció

Debat “Trobada animal”, sobre el futur dels parcs zoològics amb el projecte Zoo XXI, organitzada per Animal Latitude.

Quin és el futur dels zoológics? ¿Dels animals? En el nostre proper encontre o “Trobada animal” escoltarem la proposta controvertida del projecte Zoo XXI, en podrem parlar i debatre, amb en Leonardo Anselmi i Rosi Carro, membres del Comité de Campanya.

Des d’aquest projecte es manifesta que: “Les normes de benestar animal són importants als zoos, però no són suficients. No podem pensar que una gàbia o instal·lació més gran i l’enriquiment ambiental és el millor que podem donar als animals, necessitem plantejar-nos reptes més grans, necessitem un canvi de paradigma.

Tampoc creiem que tancar els zoos sigui una bona idea, encara que sí que podem “donar per tancada” la lògica del zoo tal com la coneixem, la lògica del segle XIX, la lògica de “la utilització” dels animals per passar a una lògica de “la utilitat” per a ells i per al Planeta. Tancar un zoo seria sinònim de perdre la possibilitat de transformar-los. Podem fer que una institució que cada dia és més criticada per la seva lògica obsoleta es transformi en un espai per donar aixopluc, atenció, assistència i oportunitats a animals que avui no la tenen, a animals ferits, confiscats d’explotacions, abandonats. Un zoo compta amb els professionals, els coneixements i les instal·lacions suficients per passar a ser un espai de servei social, animal i ambiental, i en aquest punt és on radica la nostra proposta.

Entre millorar les condicions de benestar sense un projecte de reconversió ni un canvi de paradigma i demanar el tancament dels zoològics, hem cregut que hi havia molt espai per al debat i per a l’acció, l’acció del canvi. En aquest espai és on neix la proposta ZOOXXI.” Contribució de 2 € i inclou pica pica. La recaptació va destinada a les entitats col·laboradores. Més informació: info@animallatitude.org.

Més informació
Imatge: Zoo XXI
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article