Fitxa d'activitat

La transversalitat de gènere a les institucions

Data
18/06/2015
Hora
09:30
Localització
Seu central de la UOC
Av. Tibidabo, 39-43, Sala d'Actes Josep Laporte
08035 Barcelona
Descripció

Jornada “Reptes i oportunitats per a la implantació de la transversalitat de gènere a les institucions”, organitzada pel Grup de Recerca en Gènere i TIC de l’IN3 i la Unitat d’Igualtat de la UOC.

Des de la seva irrupció a mitjans de la dècada dels 90, la transversalitat de gènere s’ha convertit en el mecanisme principal per a la introducció de la dimensió de gènere en tots els nivells, decisions i agents de les universitats i administracions catalanes i espanyoles. Enlloc de ser una mesura puntual i aïllada, la transversalitat constitueix un conjunt d’estratègies orientades al canvi estructural i cultural de les institucions i de la societat per tal de fomentar la igualtat efectiva entre dones i homes.

Passats uns anys de la seva implementació, és important reflexionar al voltant de les fortaleses i debilitats associades a la seva introducció en el nostre context. Així mateix, també és necessari considerar en quina mesura ha estat un mecanisme eficaç per a la transformació de les dinàmiques de gènere tradicionals i quines línies futures caldria seguir en aquesta direcció.L’objectiu d’aquesta jornada és obrir un espai de debat i reflexió sobre aquestes qüestions a partir de les experiències d’un grup d’expertes d’universitats i administracions públiques dels àmbits català i nacional.

Les presentacions seran en català i castellà.

L’entrada és lliure però cal confirmar l’assistència a través d’aquest formulari abans del 17 de juny.

Pots seguir-nos a Twitter amb el hashtag #transversalitatuoc

Més informació.

Imatge. Daderot, wikimedia commons 
Loading Map....
Comparteix l'article