Fitxa d'activitat

Tertúlies de Literatura Científica: L’educació és una invitació

Data
13/03/2024
Hora
12:00
Localització
Aula Magna UVic-UCC
C/ Laura, 13
08500 Vic
Descripció

Tertúlia de Literatura Científica a càrrec de Marina Garcés. Doctora en Filosofia, activista i docent. El seu treball se centra en l’àmbit de la política i el pensament crític, i en la necessitat d’articular una veu filosòfica que busca el compromís, l’acció i l’emancipació a partir de la consciència de la nostra interdependència en un món compartit.
Actualment dirigeix i imparteix docència al màster de Filosofia per als reptes contemporanis de la Universitat Oberta de Catalunya. És autora de diversos llibres d’assaig.

Llibre: Escola d’aprenents. Marina Garcés. Galaxia Gutenberg, 2020

L’educació és el substrat de la convivència, el taller on s’assagen les formes de vida possible. Diuen els pedagogs que cal canviar-ho tot, perquè el món ha canviat per sempre. Com volem ser educats? Aquesta és la pregunta que una societat que es vulgui mirar a la cara hauria d’atrevir-se a compartir. Ens implica a tots. Tots som aprenents al taller on s’assagen les formes de vida possible. Educar no és aplicar un programa. Educar és l’art d’acollir l’existència, elaborar la consciència i disputar els futurs. Dins i fora de les escoles, l’educació és una invitació: la invitació a prendre el risc d’aprendre junts, contra les servituds del propi temps.

Més informació:

Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article