Fitxa d'activitat

Tecnociència i humanitats

Data
07/04/2015
Hora
19:00
Localització
Biblioteca Sagrada Família
Carrer de Provença, 480
08025 Barcelona
Descripció

Xerrada “Assistent(e)s robòtiqu(e)s: un punt de confluència entre tecnociència i humanitats”, a càrrec de Carme Torras Genis, investigadora de l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial i escriptora, organitzada en el marc del concurs Inspiraciència.

Els robots industrials i els hominoides de la ciència-ficció, tan diferents fins ara, comencen a confluir gràcies al desenvolupament de la robòtica assistencial. S’estan dissenyant robots que puguin interaccionar amb les persones, ja sigui atenent discapacitats i gent gran, fent de recepcionistes o dependents en centres comercials, o actuant de mestres de reforç o de mainaderes. En aquest context, proliferen les iniciatives per facilitar la col·laboració entre tecnocientífics i humanistes. Qüestions ètiques com la influència de les mainaderes robòtiques sobre el psiquisme infantil, abans tractades en obres literàries, són ara debatudes en fòrums tecnològics.

En una feliç coincidència amb el tema d’aquest cicle de conferències, enguany el congrés mundial de robòtica de l’IEEE està enterament organitzat per investigadores, precisament per donar visibilitat a les seves contribucions a aquest àmbit de recerca i en la xerrada s’exposaran algunes de les més representatives.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article